Hemstädning, en trend

Det skulle ta många år innan jag kunde titulera mig som en trendsättare. Så är det i alla fall nu och jag är mycket nöjd över detta. Jag ska dra bakgrunden och sedan komma till skott.

Nyligen så bestämde vi oss för att skaffa hemstädning. Med vi så menar jag förstås min familj. Vi flyttade för ca 1 år sedan till villa och sedan dess har städningen varit ganska så ansträngande för oss. Det tog ett tag innan vi bestämde oss för att skaffa professionell hemstädning, men till slut orkade vi inte mer. Vi var på bristningsgränsen, både min sambo och jag själv. Vi var tvungna att handla på något vis. Hemstädning blev svaret, och vilket svar det blev!

Detta har jag varit noga med att poängtera för alla jag känner, inte minst mina föräldrar och syskon. Hemstädningens fördelar betonades återigen under en middag för några veckor sedan. Då hade jag talat gott om detta så många gånger att jag märkte hur vissa började ändra inställning. Redan veckan efter under en middag hos åt lät pappa kungöra: ”Nu har vi också skaffat hemstädning”.

Så var det. Den störste idealisten jag känner hade krupit till korset, inte en dag för sent. Mamma och pappa skulle nu ha hemstädning och alla var i chocktillstånd. Min syster tappade både gaffel och haka när han berättade det. Det var något fint med det. Han fick många frågor om hemstädning och hur han tänkte när han hade berättat. Jag satt mest och lyssnade.

Det var i alla fall klart och hemstädningen hos föräldrarna skulle börja redan några dagar efter middagen. Ja, sedan var det dags för middag nästa söndag igen. Den gången var det en annan person som droppade bomben. Nämligen min syster, av alla människor.

  • ”Har du också skaffat hemstädning?! Herregud, vad är det här?” frågade min bror som sedan undrade om alla verkligen var de som de utgav sig från att vara.

Detta bekräftade vi och gick vidare till att grotta i det faktum att alla skaffat hemstädning. Bror skakade bara på huvudet. När vi sedan, två veckor senare efter att ha tagit en paus för påsk, hade middag igen – ja, då var det brorsan som hade en nyhet att dela med sig av.
Tror ni att han hade skaffat hemstädning? Då är ni nära svaret. Han hade nämligen funderat på att skaffa hemstädning till sin villa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *