Att finna en bagagerumsmatta

Hitte-skogen erbjöd alltid roliga upptåg. Detta tyckte Lisa, Kalle och Viktor och så hade barn i alla tider tyckt. Faktum är att det var lite svårt att veta hur länge skogen hade funnits i den tappning den fanns idag. Lisas storebror försäkrade dem om att det i alla fall fanns när han var liten – och han var jättegammal. Detsamma gällde för Viktors pappa och han var ännu äldre. Nej, i Hitte-skogen fann man saker och det var det enda som var säkert med ett besök där.

Just den här onsdagen skulle de tre vännerna snubbla över något de inte snubblat över förut. De skulle springa på en bagagerumsmatta. Faktum är att två av dem inte visste att det var just en bagagerumsmatta de sprungit på. Det var Kalle som fick förklara vad det var. Ganska imponerande för en 9-åring att känna till. Det är säkerligen många vuxna som inte kunde urskilja en bagagerumsmatta om de ställdes inför den.

  • ”En bagagerumsmatta? Vad är det för något?” undrade Lisa medan hon tog tag i ena hörnet på mattan och lyfte på den försiktigt.

Kalle förklarade att det är en matta som syftar till att skydda det som färdas längst bak i en bil. Det finns i alla bilar, menade han. Det var hans mamma som hade sagt det en gång. För att skydda bilen så måste man ha en bagagerumsmatta. ”Eller ja, man kanske inte måste eller man kanske inte åker in i fängelse om man inte har en. Om man vill skydda sin bil ska man ha en bagagerumsmatta. Så är det definitivt”.

De betraktade den underliga mattan en stund. De lyfte på den och kände på materialet. En sak var säker; en bagagerumsmatta är inte som vilken matta som helst. Den är mycket hårdare och plastigare. De hade sett, gått och suttit på mattor som var mjuka och fina. Denna var inte det. Den kändes dyr, konstaterade Viktor. De andra höll med. Det var helt klart någon som hade mycket pengar som hade ägt bagagerumsmattan en gång i tiden. Någon som bara kunde slänga bort den på det där sättet.

Det tog ett par minuter innan förslaget kom upp, och det var som vanligt Lisa som kom med det: ”Ska vi ta med den till kojan?!”. Hennes idé fick ett unisont ja som svar. Det var en utmärkt plan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *