Snacka om facility management

Så var det den där saken med självförtroende. Något jag aldrig haft särskilt mycket av och som jag lidit stor avsaknad av under de senaste åren. Det har inte varit lätt. Det ska gudarna veta om de finns, och om de finns så vet de naturligtvis om det. Jag har kämpat för att ta mig dit där jag är idag. Där jag är, ja det är att jag nyss varit på min första dejt på länge.

Personen jag träffade arbetade med facility management. Jag är faktiskt nyfiken på att veta hur många av er som är införstådda med vad det innebär. Är jag ensam om att inte känna till innebörden av facility management? Jag tror knappast det. Jag tror knappast att alla ni, alla som läser detta inlägg, vet om vad det innebär. Så, jag tänker att jag väljer perspektivet att många, kanske de flesta, inte vet. Såhär gick konversationen:

  • ”Så, vad jobbar du med då?” samlade jag mod till mig för att fråga.
  • ”Facility management, faktiskt. Jag har arbetat med facility management i snart 3 års tid faktiskt. Jag är administratör så jag utför inte själva jobbet men ja.. Det är vad jag gör.”

Total tystnad följde till dess att hon öppnade munnen på nytt, kanske något förvånad över att inte fått något svar. ”Känner du till facility management” frågade hon. Jag andades in, flackade med blicken som stannade på saltkaret på bordet bredvid. Sedan hörde jag mig själv säga: ”Ja, absolut. Facility management. Det är.. Det är viktiga grejer. Är det kul?”

En ren och skär lögn. Möjligen inte en svart lögn men inte heller vit. Varför sa jag inte bara som det var? Varför blottade jag inte min okunskap om facility management? Detta kan man framförallt fråga sig givet hur hennes respons på mitt svar löd.

  • ”Jaha! Vad intressant. Jag tycker aldrig att någon verkar veta vad facility management är för någonting. Varje gång jag säger det till någon ser de ut som frågetecken och ber mig berätta mer. Men inte du! Det är ett bra tecken minsann” sa hon och en smärtsam tystnad uppstod igen. Den höll sig i ungefär 3 sekunder till jag fann vett att le och det ledde oss in på nästa ämne. Bort från facility management, tack goda gudar.

Vi satt kvar på baren i ungefär 3 timmar och rundorna avlöste varandra. Det var väldigt trevligt, i alla fall om ni frågar mig. Vi får väl se om facility management-tjejen håller med. Jag tänkte att jag skulle skriva till henne imorgon och tacka för ett trevligt snack!